Illustrasjonsfoto.
Foto: Vestas

Turbinene forstyrrer det digitale bakkenettet.

  • Øyvind Lie

NVE har fattet vedtak om stans av alle turbiner ved Vardfjellet vindkraftverk i Sandnes i Rogaland på grunn av forstyrrelser i det digitale bakkenettet. Som NVE tidligere har omtalt har det nyoppførte vindkraftverket på Vardafjellet påvirket TV-signalene til naboer i området. De 7 turbinene i parken er av typen Vestas...
Artikkelen er 253 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.