Illustrasjonsfoto. Foto: Vestas

Turbinene forstyrrer det digitale bakkenettet.

  • Øyvind Lie

NVE har fattet vedtak om stans av alle turbiner ved Vardfjellet vindkraftverk i Sandnes i Rogaland på grunn av forstyrrelser i det digitale bakkenettet. Som NVE tidligere har omtalt har det nyoppførte vindkraftverket på Vardafjellet påvirket TV-signalene til naboer i området. De 7 turbinene i parken er av typen Vestas...
Artikkelen er 253 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn, må du være abonnent.

Du får fri tilgang til energiteknikk.net i én uke eller i tre måneder hvis du tegner korttidsabonnement (betaling med kort). Ved å klikke på ”kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster, og du kan velge det som passer. Ved å bestille abonnement nå, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen..