Kongsvinger. Foto: Kasanea / Adobe Stock
Her i Kongsvinger planlegger investorgruppen å etablere en stor fabrikk for å produsere miljøvennlig anodematerialer for framtidas elbilbatterier.
Foto: Kasanea / Adobe Stock

Men det kan kreve over 100 MW, og Elvia ble tatt på sengen.

  • Atle Abelsen

Oppstartselskapet NanoPow står klar i startblokkene til noe de håper skal bli et betydelig industrieventyr i Kongsvinger. Siden 2016 har de patentert og utviklet en metode for miljøvennlig og energieffektiv produksjon av anodemateriale for framtidas li-ion-batterier. Produksjonen er basert på de norske råmaterialene silisium og biologisk avfallsmasse fra jordbruket, i...
Artikkelen er 501 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.