tonne
Statnetts konsernsjef Hilde Tonne. Foto: Statnett
Foto: Statnett

Sivilingeniør Hilde Tonne kommer fra stillingen som konserndirektør og leder for innovasjon i Rambøll.

  • Øyvind Lie

– Vi i styret er glade for å ha gjort ferdig jobben med å finne ny konsernsjef etter Auke Lont.  Med sin brede erfaring fra mange lederposisjoner, inklusiv kjennskap til energiområdet, mener styret at Hilde Tonne er den rette til å fylle den viktige stillingen som konsernsjef i Statnett, sier styreleder Jon Fredrik Baksaas i Statnett i en pressemelding.

– Selskapet står foran viktige oppgaver og er en sentral byggestein i fremtidens elektrifiserte samfunn. Hilde Tonne har en bakgrunn som gjør henne godt rustet til å ta Statnett inn i denne viktige perioden, sier Baksaas.

Teknologikompetanse

Baksaas var tidligere sjef for Telenor. Det selskapet har også Tonne jobbet i, som konserndirektør med ansvar for blant annet industriell utvikling. Tonne har også 17 års erfaring fra olje- og gassektoren, blant annet som teknologi- og forskningsdirektør i Hydro.

Den nye Statnett-sjefen er utdannet sivilingeniør fra NTNU og RWTH Aachen i Tyskland. Hun har hatt en rekke styreverv, også i kraftsektoren som styreleder i Hafslund og styremedlem i Statkraft og Vattenfall.

Hun var med på oppstarten av Digital Norway, hvor Statnett også er medlem. Baksaas trekker også fram at hun er styreleder i Forskningsrådet.

– Hildes teknologikompetanse og brede ledererfaring er en uvurderlig ressurs når Statnett nå tar på seg ledertrøya inn i elektrifiseringens tiår, sier Baksaas i meldingen.

Drømmejobb

– Dette er en drømmejobb. Det å få lov til å lede 1400 kompetente medarbeidere med et så tungt og viktig samfunnsoppdrag er et privilegium. Strømforsyning er en kritisk samfunnsoppgave og kraftsystemet står sentralt i den nødvendige omleggingen for å møte klimakrisen. Norge har et unikt utgangspunkt for å være i førersetet for utviklingen av et energisystem som bidrar til å løse en av vår tids kanskje største utfordringer, sier Tonne i meldingen.

– Teknologi og kompetanse er de viktigste faktorene for å lykkes med dette. Sammen med Statnetts kritiske anlegg rundt omkring i hele landet og tilknytning av nye virksomheter vil digitalisering være en nødvendig suksessfaktor for å lykkes med oppdraget. Jeg gleder meg til å ta fatt på dette, sier Tonne.

– Jeg gratulerer Hilde Tonne som ny konsernsjef. Som eier av transmisjonsnettet og systemansvarlig for den norske kraftforsyningen har Statnett en svært viktig rolle i samfunnet vårt. Med sin bakgrunn har Tonne de beste forutsetninger for å lede Statnett i en spennende tid, sier olje- og energiminister Tina Bru i en uttalelse via sin presseavdeling.

Lont fratrer i januar

Prosessen med å finne ny konsernsjef i Statnett ble satt i gang da Auke Lont i høst annonserte at han etter 12 år i stillingen ønsket å gå av.

Lont skal etter planen fratre som konsernsjef ved utgangen av januar 2021. Tidspunkt for Tonnes tiltredelse vil bli nærmere avklart etter nyttår.

– Jeg gratulerer Hilde Tonne som ny konsernsjef. Som eier av transmisjonsnettet og systemansvarlig for den norske kraftforsyningen har Statnett en svært viktig rolle i samfunnet vårt. Med sin bakgrunn har Tonne de beste forutsetninger for å lede Statnett i en spennende tid, sier olje- og energiminister Tina Bru.