Wisting
Wisting-lisensen ligger drøyt 300 kilometer nord for nordkysten av Norge. Kart: Equinor
Foto: Equinor

Planlegger å overføre 500 GWh/år fra Hammerfest i en 340 kilometer lang kabel.

  • Øyvind Lie

Equinor har sendt Statnett en forespørsel om det er kapasitet i nettet til å knytte Wisting-feltet i Barentshavet til land. Selskapet antar at tilknytningen vil skje ved Statnetts planlagte 420 kV-koblingsanlegg på Hyggevatn i Hammerfest. «Konseptet vil bli en HVDC eller HVAC overføring fra tilknytningspunktet på Hyggevatn og ca. 340...
Artikkelen er 274 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.