Trafo
Statnett er involvert i en rekke prosjekter for å bruke sine transformatorer på best mulig måte. Bildet viser en trafo i Mauranger i Kvinnherad kommune i Hardanger.
Foto: Statnett

Mer nøyaktig modellering og overvåking av transformatorers tilstand skal redusere antall havarier og bedre utnyttelsen av delkomponentene.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Det er mye penger å spare på å forlenge transformatorers levetid. Å unngå havari er viktig for forsyningssikkerheten. Derfor deltar Statnett i flere forskningsprosjekter knyttet til transformatorer (se oversikt). I et av prosjektene, som er støttet av Forskningsrådet, deltar Statnett sammen med en rekke andre nettselskaper for blant annet for...
Artikkelen er 1500 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.