Illustrasjonsfoto.
Foto: Gerhard Eidså

Men det er ingen lett oppgave å gjøre det attraktivt nok for nettselskapene å effektivisere driften.

  • Øyvind Lie

Et av målene med NVEs inntektsrammer er at modellen skal være så nøytral som mulig ovenfor ulike typer tiltak. For eksempel bør et driftstiltak og en investering med samme nytte og samme kostnad ideelt sett gi samme forventede inntektsstrøm over tid for nettselskapet. Med dagens regelverk får imidlertid investeringer en...
Artikkelen er 307 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.