havvind
Illustrasjonsfoto: Ørsted
Foto: Ørsted

Uheldig dersom bestemmelsen gjør det vanskelig for private å bygge forbindelser til havvindanlegg, skriver Statkraft.

  • Øyvind Lie

Som kjent har Olje- og energidepartementet foreslått endringer i energiloven for at utenlandsforbindelser kun skal kunne kontrolleres av Statnett. I sitt høringsinnspill påpeker Statkraft at utenlandsforbindelser må ses i sammenheng med satsingen på havvind i Nordsjøen. Uklart Selskapet viser til at tilknytning av havvindanlegg til flere land vil bidra til...
Artikkelen er 389 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.