Fra monteringen av den nye 52 kV-ledningen fra Aasgaard til Ørje i 2014. Komposittmastene er farget brune for å gå mer i ett med omgivelsene.
Foto: Elvia

Komposittstolpene har fått en ufortjent dårlig vurdering i den svenske livssyklusanalysen, mener produsentene.

  • Atle Abelsen

Komposittstolper kommer relativt dårlig ut i en omfattende svensk livssyklusanalyse (LCA) av stolpedesign, som Energiteknikk omtalte onsdag 9. desember. Norske produsenter av komposittstolper er kritiske til hvordan de forskjellige stolpedesignene er vurdert i skrivebordsstudien. Bertil Hegge i Melbye har i en epost til Energiteknikk listet opp flere punkter der han...
Artikkelen er 573 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.