mf landegode
Ferga MF Landegode utenfor Bodø. Den trafikkerer fergesambandet over Vestfjorden, som nå skal over på hydrogen.
Foto: Christoffer Hjeltnes Støle/Wikimedia Commons

Nordkraft og Shell vil levere hydrogen til fergene over Vestfjorden, men får konkurranse av en aktør som planlegger hydrogenfabrikk i sjøen ved Bodø havn.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Statens vegvesen lyser straks ut anbudskonkurranse om hydrogen til Norges lengste fergesamband over Vestfjorden, mellom Lofoten og Salten i Nordland. Shell og Nordkraft vil gå i partnerskap for å få bygd et produksjonsanlegg som kan levere flytende hydrogen til fergene. Dette skal skape grunnlaget for «en verdensledende hydrogenklynge med nye...
Artikkelen er 492 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.