wopas bredde
Bedriften Wopas er fornøyd med den gode klimabedømmelsen fra det svenske miljøinstituttet IVL, som har utført en klivssyklusundersøkelse av flere stolpeteknologier på oppdrag fra svenske Energiforsk.
Foto: Wopas

Gikk til topps i svensk livssyklus-studie av miljøpåvirkningen.

  • Atle Abelsen

I en ny livssyklus-analyse (LCA) får komposittstolper og trestolper impregnert med kreosot eller kopperbasert impregnering vesentlig dårligere resultat på klima- og miljøparameterne enn en ny, norsk stolpedesign basert på plastdekkede granstolper. Det er det svenske forskningsinstituttet Energiforsk, som eies av en rekke svenske bransjeorganisasjoner, som har fått Svenska Miljöinstitutet (IVL)...
Artikkelen er 992 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.