Vindturbin
Illustrasjonsfoto: Hans Jacob Solgaard/Mostphotos
Foto: Hans Jacob Solgaard/Mostphotos

Fant ikke feil eller mangler ved noen av vedtakene.

  • Øyvind Lie

Olje- og energidepartementet (OED) godkjente tirsdag planer og konsesjonsendringer for Lutelandet vindkraftverk etter at NVEs godkjenningsvedtak ble påklaget til departementet.

Lutelandet vindkraftverk ligger i Fjaler kommune i Vestland fylke og er planlagt i et område i nærhet til industriell virksomhet. Anlegget vil ha en installert effekt på i overkant av 50 megawatt.

I forbindelse med klagebehandlingen har departementet, etter anmodning fra Stortinget, vurdert og gjennomgått behandlingen av de vedtakene som er fattet for vindkraftverket.

«Det er ikke funnet feil eller mangler som kan lede til ugyldighet ved noen av vedtakene, noe som er en forutsetning for at vindkraftkonsesjoner kan omgjøres», skriver OED på sin nettside.

Departementet har i forbindelse med klagebehandlingen gjennomgått miljø-, transport- og anleggsplan, detaljplan og konsesjonsendringer.

Som følge av ny kunnskap om naturmangfoldet i området blir det nå stilt strengere krav om avbøtende tiltak knyttet til fugl. Klagene ble ellers ikke tatt til følge.