brukt utstyr
EGA kjører ut en av 66 kV-bryterne fra Smelror transformatorstasjon på Varanger, som skal ende opp i Haugen transformatorstasjon i Ørsta.
Foto: EGA

Mange nettselskaper ønsker å omsette pent brukt nettutstyr med god restlevetid. Men det finnes ikke noe sentralt marked for dette.

  • Atle Abelsen

Det er spesielt på spenningsnivåene mellom 11 og 66 kV at mange nettselskaper sitter på transformatorer, bryteranlegg og apparat- og kontrollanlegg som de har plukket ned etter hvert som de selv har oppgradert eller utført andre vedlikeholdsrutiner. Andre er på jakt etter brukt utstyr i samme kategori i god teknisk...
Artikkelen er 1427 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.