NTNU
SINTEF Energi på Gløshaugen i Trondheim blir vertsinstitusjon for Norges forskningssenter for vindkraft.
Foto: Øyvind Lie

Forskningsrådet gir 120 millioner kroner til det nye forskningssenteret NorthWind. Konkurrenter fra Vestlandet nådde ikke opp.

  • Øyvind Lie

Oppdatert med hvem som ikke fikk støtte. SINTEF Energi blir vertsinstitusjon for Norwegian Research Centre on Wind Energy (NorthWind), melder Forskningsrådet. I tillegg deltar SINTEF, NTNU, Universitetet i Oslo (UiO), Norges geotekniske institutt (NGI) og Norsk institutt for naturforskning (NINA) i senteret. Senteret, et såkalt forskningssenter for miljøvennlig energi (FME),...
Artikkelen er 420 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.