Urke kraftverk
Urke kraftverk (9,95 MW/35 GWh) i Ørsta i Møre og Romsdal.
Foto: Bjørn Lytskjold, NVE

NVEs konsesjonsavdeling nedjusterer kostnadstallene.

  • Øyvind Lie

«Nye vurderinger viser at det er nødvendig å gjøre endringer for vannkraftverk under 10 MW som bedre representerer kostnadsnivået i bransjen», skriver NVE i en melding på sin nettside. Tallene viser ifølge direktoratet «at småkraft drifter sine vannkraftanlegg like billig som stor vannkraft». – Etter nye evalueringer og tilbakemelding fra...
Artikkelen er 266 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.