Holsen kraftverk
Holsen kraftverk har en 8,6 MW peltonturbin som gir en årlig produksjon på 27 GWh.
Foto: Småkraft AS

«Et av de beste småkraftverk vi har sett på lenge».

  • Øyvind Lie

Småkraft AS har kjøpt 100 prosent av aksjene i Holsen Kraft Norddøla AS. Kraftverket ved Holsavatnet i Sunnfjord kommune i Vestland fylke utnytter 451 meter fall og har en 8,6 MW peltonturbin som gir en årlig produksjon på 27 GWh. Kraftverket drar nytte av 50 cm naturlig regulering i Norddalsvatnet,...
Artikkelen er 200 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.