boris gleb
Ledningen mellom Borig Gleb i Russland og Kirkenes. Ved siden av ser vi Varanger Kraftnetts distribusjonsnettledning. Foto: Kjell Arne Kjeldsberg, Statnett
Foto: Kjell Arne Kjeldsberg, Statnett

OED har godkjent søknaden.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Olje- og energidepartementet har godkjent Statnetts søknad om fornyet konsesjon til å eie og drive forbindelsen mellom Boris Gleb i Russland til Norge for tilrettelegging av kraftimport fra Russland. Konsesjonen gjelder for en periode på fem år. Tilgjengelig importkapasitet på forbindelsen er normalt 58 MW. Begrensninger i nettet og tidvis...
Artikkelen er 106 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.