Borssele
Havvindparken Borssele utenfor Nederland.
Foto: Ørsted

Equinor går inn i Europas største prosjekt for grønt hydrogen, NortH2-prosjektet i Nederland.

  • Øyvind Lie

Prosjektet har som mål å produsere grønt hydrogen fra 4 gigawatt innen 2030, og 10 gigawatt innen 2040 ved bruk av fornybar kraft fra havvindanlegg utenfor kysten av Nederland. Dette skal være med på å kickstarte hydrogen-økonomien i Nordvest-Europa.

– Dette er et banebrytende prosjekt, hvor Equinor ser fram til å bidra. Prosjektet kan bli en viktig del av vårt arbeid med å bygge en konkurransedyktig posisjon innen hydrogen samt skape framtidig verdi og industrielle muligheter, sier Anders Opedal, konsernsjef i Equinor, i en pressemelding.

Prosjektet skal fullføre en forstudie i 2021, med mål om å starte prosjektering i andre halvdel av 2021. Prosjektet planlegger en elektrolysekapasitet på 1 gigawatt i 2027.

NortH2 ble lansert i februar 2020, med Shell og Gasunie som industripartnere. Equinor og RWE er nye partnere inn i prosjektet.