yara herøya
Yara kan på sikt få full elektrifisering av sin ammoniakkproduksjon på Herøya i Porsgrunn. Foto: Yara
Foto: Yara

Kan trenge 500-600 MW på Herøya i Porsgrunn.

  • Øyvind Lie

Oppdatert  med utdyping av kraftbehovet fra Yara. Mandag morgen kunngjorde Yara at de har planer for fullskala grønn ammoniakkproduksjon på Herøya i Porsgrunn, «med mulighet for å kutte 800.000 tonn CO2». Planene innebærer en «full elektrifisering» av ammoniakkfabrikken. I ammoniakkfabrikken på Herøya i dag bruker Yara etan som råstoff til...
Artikkelen er 415 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.