lavthengende kraftlinje
Lavthengende kraftlinje i Nittedal. Arkivfoto: Elvia

Venter mye vind og tung snø fra stormsenter.

  • Øyvind Lie

Meteorologene melder at et stormsenter kommer inn i Nordsjøen på torsdag, med fronter inn mot Sør-Norge. Det fører med seg mye og til dels tung snø. Det er også meldt sterk vind med kraftige vindkast. Elvia øker beredskapen for å kunne opprettholde strømleveransene.

Denne værtypen innebærer utfordringer for strømforsyningen, med risiko for trefall over linjer, skader på utstyr samt stor snø- og islast på linjene, skriver Elvia i en pressemelding.

– Vi har avtalt med våre beredskapsentreprenører at de kan mobilisere store styrker hvis det skulle bli behov for det, i tillegg til våre egne mannskaper. I tillegg øker vi beredskapen på driftssentralene og kundesentrene, sier Morten Schau, kommunikasjonssjef i Elvia, i meldingen.

Elvia vil i løpet av onsdagen fly med droner for å avdekke potensielt utsatte områder.

I meldingen advarer Elvia folk mot å bevege seg i nærheten av linjer som henger lavt eller ligger på bakken.