Longyear Energiverk
Norges eneste kullkraftverk, i Longyearbyen på Svalbard.
Foto: Bjoertvedt/Wikimedia Commons

Forsyningssikkerheten er viktigst når det gamle kullkraftverket erstattes, ifølge energiminister Tina Bru.

  • Øyvind Lie

Regjeringen har besluttet at det vil komme en energiplan for Longyearbyen i statsbudsjettet for 2022. Kullkraftverket i Longyearbyen skal fases ut og erstattes av en sikrere og mer klimavennlig energiløsning, skriver Olje- og energidepartementet i en pressemelding. Longyear Energiverk ble satt i drift i 1983. Verket har en samlet effekt...
Artikkelen er 569 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.