bru hywind
Energiminister Tina Bru med Hywind-demoen i bakgrunnen, i fjor sommer. Foto: OED
Foto: MLH/OED

Forslag til havvindutbygging kan nå leveres inn, men energiminister Tina Bru vil ikke fatte forhastede beslutninger.

  • Øyvind Lie

I sommer åpnet regjeringen områder for bygging av både bunnfast og flytende havvind på henholdsvis Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord. Fra 1. januar kan forslag til utbygging leveres inn til Olje- og energidepartementet, fortalte energiminister Tina Bru da hun åpnet DeepWind-konferansen onsdag. Ikke førstemann til mølla Nye retningslinjer skal...
Artikkelen er 273 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.