bru hywind
Med Hywind-demoen i bakgrunnen kunngjorde Olje- og energiminister Tina Bru i sommer åpningen av områder for havvind. Foto: MLH/OED

Forslag til havvindutbygging kan nå leveres inn, men energiminister Tina Bru vil ikke fatte forhastede beslutninger.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få et to måneders gratis abonnement

I sommer åpnet regjeringen områder for bygging av både bunnfast og flytende havvind på henholdsvis Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord. Fra 1. januar kan forslag til utbygging leveres inn til Olje- og energidepartementet, fortalte energiminister Tina Bru da hun åpnet DeepWind-konferansen onsdag. Ikke førstemann til mølla Nye retningslinjer skal...
Artikkelen er 273 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i to måneder for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis digitalt prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.