blueday
Blueday Technology utvikler blant annet elektrifiseringsløsninger rettet mot transportsektoren. Her ferja MV Opedal.
Foto: Lyse

Tar eierskap i lokalt selskap med kompetanse innen elektrifisering.

  • Øyvind Lie

Lyse går gjennom tidligfasefondet Lyse Investeringer inn i selskapet Blueday Technology som del av en større finansiering sammen med eksisterende aksjonærer og Sparebank1 SR-Bank.

– Dette er en strategisk investering i tråd med Lyses mål om å muliggjøre det helelektriske samfunnet. Blueday Technology har en unik kompetanse innen helhetlige elektrifiseringsløsninger og vi har en industriell tilnærming til å videreutvikle denne kompetansen, sier konserndirektør for infrastruktur i Lyse, Grethe Høiland, i en pressemelding.

Blueday Technology har ifølge Lyse lang erfaring og bred kompetanse innenfor energioptimalisering, og står for fullstendige elektrifiseringsleveranser. Nylig har selskapet landet en stor kontrakt med Oslo Havn for å bidra til utslippsreduksjoner.

– Når vi nå får en solid lokal eier som Lyse med på laget, har vi en gylden mulighet til å sette standarden og samtidig bygge opp viktig lokal kompetanse innen elektrifisering og energioptimalisering, sier daglig leder Hans Petter Heggebø i Blueday Technology.

Avtalen mellom selskapene ble inngått og gjennomført rett før årsskiftet, og innebærer at Lyse får en eierandel på 29 prosent i selskapet.