datek
Illustrasjon: Datek

Går inn med 50 millioner kroner i Lillestrøm-selskap.

  • Øyvind Lie

Lyse og Haugaland Kraft går inn med til sammen 50 millioner kroner i selskapet Datek, som leverer Internet of things-produkter (IoT), opplyser Lyse i en pressemelding.

Datek skal ifølge meldingen være «en av Nordens ledende leverandører» av IoT-produkter og -løsninger.

Vil vokse

Nå planlegger Datek offensiv vekst de neste årene.

– Datek er en av de mest spennende aktørene i landet når det gjelder teknologiløsninger til både kommuner og bedrifter. Vi ser også et betydelig potensial i selskapet innen smarte løsninger rettet mot privatmarkedet, sier konserndirektør tele, Toril Nag i Lyse, i meldingen.

Haugaland Kraft og Lyse har totalt en eierandel i Datek på 32,18 prosent gjennom det nystiftede holdingselskapet Sensortek Holding, som eies 50/50 av de to aktørene, ifølge en pressemelding fra Haugaland Kraft.

Dateks produkter omfatter blant annet flåtestyring (tog, lastebiler, busser og biler), sentral styring av veilys, bakkesystemer på flyplasser, løsninger for smarte bygninger og smarthusløsninger.

– Strategisk fulltreffer

Selskapet har 45 ansatte og holder til på Lillestrøm.

Ifølge meldingen skiller Datek seg ut fra mange andre teknologileverandører innen IoT-sektoren ved at de har investert store beløp over mange år i å utvikle egen teknologi.

– Vi mobiliserer i det voksende markedet for smarte produkter og tjenester, og har planer om å lansere flere spennende løsninger innen energi- og smarte hjem-segmentet. Å få Lyse og Haugaland Kraft inn på eiersiden, med de kommersielle synergiene, kompetansehevingen og kapitaltilførselen det medfører, oppleves som en strategisk fulltreffer for oss, sier administrerende direktør Anders Westgaard i Datek i meldingen.