Finansinspektionen
Svenske Finansinspektionen har gitt en stor sanksjonsavgift til Nasdaq Clearing.
Foto: I99pema/Wikimedia Commons

Må betale 300 millioner svenske kroner for «alvorlige feil».

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Svenske Finansinspektionen gir Nasdaq Clearing AB en advarsel og en sanksjonsavgift på 300 millioner svenske kroner for «alvorlige brister i sin virksomhet» i forbindelse med at den norske krafthandleren Einar Aas i 2018 tapte store summer på kraftmarkedet fordi prisforskjellen mellom nordiske og tyske kontrakter økte kraftig. Det går fram...
Artikkelen er 195 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.