energiøy
Skisse av energiøy som danskene planlegger å bygge.
Foto: Energinet

Mener lønnsomheten ved å produsere drivstoff med vindkraft er for usikker.

  • Øyvind Lie

Som Energiteknikk tidligere har omtalt, ble flertallet i det danske Folketinget i sommer enige om en klimaavtale som blant annet slår fast at det skal bygges en energiøy i Nordsjøen. Det vil bli Danmarkshistoriens dyreste anleggsprosjekt, men nå kommer energiselskapet Ørsted med en advarsel, skriver den danske avisen Børsen. Selskapet...
Artikkelen er 276 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.