nsl
Fra leggingen av North Sea Link (NSL) mellom Norge og England. Foto: Statnett
Foto: Statnett

Vil vite hvorfor Statnett velger implisitt og ikke eksplisitt auksjon for kraften på Englandskabelen.

  • Øyvind Lie

Som Energiteknikk har omtalt, har Statnett og National Grid inngått kontrakt med Nord Pool om utvikling av handelsløsning for implisitte auksjoner for kraften som sendes mellom prisområdet NO2 og England over North Sea Link (NSL). En implisitt auksjon innebærer at anskaffelse av nødvendig kapasitet for overføring i nettet og omsetning...
Artikkelen er 1011 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.