sørfjord
Sørfjord vindpark er i full drift. Den skal produsere 325 GWh i et normalår.
Foto: Fortum

Måtte spesialdesigne tårn på grunn av strenge miljøhensyn.

  • Øyvind Lie

Sørfjord vindpark i Hamarøy kommune i Nordland er Fortums største vindpark i Norge, med 99 megawatt installert effekt fordelt på 23 turbiner. «Jeg er stolt av at vi har ferdigstilt og idriftsatt denne flotte vindparken i samarbeid med våre leverandører. Vi har lyktes i å finne lokale leverandører for en...
Artikkelen er 143 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.