fjellhall nottveit
Med kraftverket i fjellhall kan eieren av Nottveit kraftverk trygt reise til syden uten å frykte ustabile værforhold.
Foto: Nottveit Energi

Slik kan småkraftbonden legge seg på solfylt strand i Syden uten å bekymre seg for isforholdene i elva.

  • Atle Abelsen

Det er langt fra vanlig at småkraftutbyggere sprenger ut en hel fjellhall til aggregatet. Det er heller ikke sikkert at dette var det aller rimeligste alternativet for kraftverksbonden Einar Sofienlund, men fordelene var såpass fristende at han gjorde det likevel. – Det er fordeler og ulemper ved å ha aggregatet...
Artikkelen er 1096 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.