Arbeidere3
Illustrasjonsfoto: Statnett

DSB bruker så lang tid på å godkjenne elektrofagfolk med kvalifikasjoner fra utlandet at Statnett får «store utfordringer» med fremdriften i nødvendige nettinvesteringer.

  • Øyvind Lie

Allerede i august 2018 advarte Statnett Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om at saksbehandlingstiden for elektrofagfolk med kvalifikasjoner fra utlandet er for lang. I et nytt brev sendt 4. desember i fjor understreker Statnett at de fortsatt har en lang rekke prosjekter «som er helt avhengig av elektrofagfolk med kvalifikasjoner...
Artikkelen er 527 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.