Planen var at 66 kV-nettet skulle rives etter at 132 kV-linja mellom Vågårusten og Nedre Otta kraftverk (bildet) ble satt i drift. Men det slipper nå Eidefoss Nett.
Foto: Eidefoss Nett

Eidefoss Nett slipper å rive 66 kV-nett etter byggingen av Nedre Otta krkaftverk.

  • Øyvind Lie

NVE har gitt Eidefoss Nett tillatelse til å opprettholde 66 kV-ledningen mellom Tolstadsåsen og Vågåmo i kommunene Sel og Vågå nord i Gudbrandsdalen. I anleggskonsesjonen til Nedre Otta kraftverk med nettilknytning fra 2015 var det satt krav om å rive 18 kilometer av denne ledningen som gikk parallelt med den...
Artikkelen er 373 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.