energiøy
Skisse av hvordan kraft fra energiøyen Bornholm skal kunne sendes både til Tyskland og Danmark, og etter hvert også kanskje andre land.
Foto: Energinet

Energinet og 50Hertz ser på muligheten for å overføre 2 GW vindkraft fra energiøy.

  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Tyske 50Hertz og danske Energinet har inngått avtale om å undersøke om det er mulig og fornuftig å bygge en såkalt hybrid utenlandsforbindelse mellom Danmark og Tyskland via Bornholm. Bornholm skal bli energiøy og med tilknyttede havvindmølleparker levere 2 GW i 2030. Kabelen skal sende kraft fra havvindparkene begge veier...
Artikkelen er 236 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.