Ove Flataker, direktør for RME, vil styrke reguleringsmodellens presisjon og legitimitet.
Foto: NVE

RME presenterer tre nye utredninger om endringer i beregning av inntektsrammen. I tillegg til «effektavstand» introduseres nå også begrepet «energiavstand».

  • Øyvind Lie

Som Energiteknikk skrev i oktober 2019 jobber NVE med å lage fremtidens inntektsramme der selskapene kan måles ut fra hvor nettet burde vært bygget og om byggingen kanskje heller burde vært droppet. Da luftet de blant annet begreper som «effektavstand». Torsdag offentliggjorde Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i NVE tre nye...
Artikkelen er 533 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.