Wisting
Wisting-lisensen ligger drøyt 300 kilometer nord for nordkysten av Norge. Kart: Equinor
Foto: Equinor

Men tiltakskostnaden blir høy.

  • Øyvind Lie

Energiteknikk har tidligere omtalt Equinors planer på Wisting-feltet i Barentshavet. Selskapet sendte i november Statnett forespørsel om å ta ut 100 MW, eller 500 GWh/år, fra Statnetts planlagte 420 kV-koblingsanlegg på Hyggevatn i Hammerfest. I forslaget til program for konsekvensutredning, som Equinor nå har offentliggjort, ser kraftbehovet ut til å...
Artikkelen er 309 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.