tina bru
Energiminister Tina Bru (H). Arkivfoto: Øyvind Lie

Ved økt effektbehov har aktører i markedet de riktige økonomiske insentivene til å konsesjonssøke tiltak, ifølge energiministeren.

  • Øyvind Lie

Senterpartiets energipolitiske talsmann Ole André Myhrvold spurte nylig energiminister Tina Bru (H) hva Norges effektreserve vil være i 2030 og hvordan regjeringen vil sikre at det økte kraftforbruket blir fulgt opp med nødvendig sikring av effektreserve. Nå har Bru svart. «Dersom endringer i kraftsystemet mot 2030 skaper et økt effektbehov...
Artikkelen er 395 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.