Danmark vil bygge energiøy på opptil 10 GW og koble den til flere land.
Foto: Energinet

Energinet og belgiske Elia har inngått avtale.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Det belgiske nettselskapet Elia og Energinet har blitt enige om å gjennomføre studier for  å identifisere om det er teknisk mulig og samfunnsøkonomisk fornuftig å koble Belgia og Danmark med en  strømforbindelse via den fremtidige energiøya  i  Nordsjøen, skriver Energinet i en pressemelding. Undersøkelsen skal gjennomføres i løpet av 2021,...
Artikkelen er 397 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.