draugen
Draugen i Norskehavet (bildet) kan få kraft fra land med kabel videre til Njord. Foto: Okea

Okea planlegger kraft fra land på Fosen.

  • Øyvind Lie

Oljeselskapet Okea, som tidligere energiminister Ola Borten Moe var med å grunnlegge, planlegger å forsyne oljeplattformene Draugen og Njord på sørlige Haltenbanken i Norskehavet med kraft fra land. Selskapet har levert melding til NVE, og saken er sendt på høring. Planen er å trekke en ca. 135 kilometer lang vekselstrømkabel...
Artikkelen er 467 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.