Programvarebedriften eSmart Systems fra Halden har utviklet kunstig intelligens spesialisert for energiselskapers behov. Andre selskaper leverer selve dronetjenestene, mens eSmart systems analyserer bildene og andre sensordata. Foto: Adobestock/catwalkphotos
Programvarebedriften Esmart Systems fra Halden har utviklet kunstig intelligens spesialisert for energiselskapers behov. Andre selskaper leverer selve dronetjenestene, mens Esmart systems analyserer bildene og andre sensordata. Foto: Adobestock/catwalkphotos

Programvareselskapet Esmart Systems i Halden har fått et endelig gjennombrudd i Europa. Selskapet skal levere kunstig intelligens til det store tyske nettselskapet Eon.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Programvare utviklet i Halden skal sørge for at et av verdens største nettselskaper skal kunne effektivisere driften av distribusjonsnettet og basere seg på enda skarpere tilstandsbasert vedlikehold. Resultatet skal ikke bare føre til lavere vedlikeholdsbudsjetter. Systemet skal også gi et betydelig sikkerhetsmessig løft for nettselskapenes montører, som ikke lenger skal...
Artikkelen er 997 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.