Karlshamn
Oljekraftverket i Karlshamn sør i Sverige.
Foto: Zygimantus/Wikimedia Commons

Fossilbasert effektreserve skaper politisk debatt, etter at Ringhals 1 er stengt ned.

  • Øyvind Lie

Torsdag bestemte Svenska kraftnät at det oljefyrte kraftverket i Karlshamn sør i Sverige skulle startes. Bakgrunnen er kulde, høyt strømforbruk og lite vindkraft. Reservekraftverket ble kjørt på varierende, lav effekt gjennom dagen, og også fredag morgen ble kraftverket brukt, da på minste effekt, skriver Aftonbladet. – Man kan si at...
Artikkelen er 289 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.