vinter
Illustrasjonsfoto: Statnett

For tredje gang siden nyttår.

  • Øyvind Lie

I timen fra kl 9 til 10 registrerte Statnett igjen rekord i strømforbruket i Norge. Det ble brukt 25.230 megawattimer (MWh) i denne timen, 84 MWh mer enn forrige rekord, som ble satt så nylig som 4. februar, melder Statnett.

Dette er tredje gang det settes forbruksrekord siden nyttår.

Produksjonen var noe lavere enn forbruket i tidsrommet for den nye rekorden. Fra kl 9-10 var den norske produksjonen 24.676 MWh. Statnetts tall viser at dette produksjonsnivået er stabilt både før og etter forbrukstoppen. I løpet av dagen har det blitt importert strøm fra Danmark, mens det flyter noe strøm fra Norge til Sverige.

De siste årene har strømforbruket økt, men vi ikke opplevd en slik vedvarende kuldeperiode i tett befolkede strøk de siste årene. Dette er ifølge Statnett med på å forklare hvorfor vi må helt tilbake til vinteren 2016 for å finne den siste rekorden, før de som ble satt i år.