sol
Illustrasjonsfoto: Foto: Stanislas Merlet

Otovo ble fredag tatt opp til handel på Euronext Growth Oslo etter en kapitalutvidelse på 250 millioner kroner.

  • Øyvind Lie

Otovo har ambisjoner om å bli Europas ledende aktør innen solenergi for private husholdninger, skriver selskapet i en børsmelding.

I forkant av fredagens notering hentet selskapet 250 millioner kroner for å levere på forretningsplanen om å oppnå lønnsomhet i markeder hvor Otovo i dag er til stede: Spania, Frankrike, Polen, Italia, Sverige og Norge.

– Den gode mottakelsen i kapitalmarkedet er en bekreftelse på Otovos unike forretningsmodell samt vårt dedikerte team og nettverk av montører over hele Europa. Noteringen på Euronext Growth Oslo er en stor milepæl for selskapet og vi er ivrige etter å forfølge mulighetene som ligger foran oss, sier selskapets administrerende direktør Andreas Thorsheim i meldingen.

Aksjene i emisjonen ble solgt til 200 kroner, noe som svarer til en markedsverdi på 1,8 milliarder kroner. Aksjene har i etterkant blitt splittet i forhold 1:10, slik at 1 aksje før splitt tilsvarer 10 aksjer etter splitt når aksjen starter handel på Euronext Growth.

Otovo, som ble etablert i 2016, er en digital markedsplass som organiserer lokale installatører. Selskapet bruker egen teknologi til å analysere bygningens potensial, og finner den beste prisen og installatøren for kunder basert på en automatisk budprosess mellom ledige installatører.