Varanger Kraft ønsker å utvide Raggovidda vindpark, reindriften i området vil slippe. Illustrasjonsfoto: Tarjei Haugen

Raggovidda III ventes å øke arealet hvor reinen reagerer negativt på vindturbiner, ifølge Multiconsult-rapport.

  • Øyvind Lie

Som Energiteknikk har omtalt, har Olje- og energidepartementet bedt Varanger Kraft komme med en oppdatert vurdering av hvordan utbyggingen av Raggovidda vindpark trinn 3 (103 MW) i Berlevåg kommune vil påvirke reindriften i området. Samtidig måtte de innhente oppdaterte opplysninger om forekomsten av snøugle og fjellrev i området. Varanger Kraft...
Artikkelen er 858 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.