solceller
Foto: Erik Due

Dagens praksis fører til at det i noen tilfeller må gjøres store nettinvesteringer, ifølge RME.

  • Øyvind Lie

Kapasiteten i strømnettet generelt vil klare en økning i strømkunder med solcelleanlegg som vil levere strøm tilbake i nettet. Men enkelte deler av nettet vil få problemer med å tilfredsstille kravene til spenningskvalitet ved en økning i antall solcelleanlegg, viser en analyse analysebyrået PQA har utført på oppdrag fra Reguleringsmyndigheten...
Artikkelen er 203 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.