yara porsgrunn
Yaras ammoniakkfabrikk på Herøya i Porsgrunn. Foto: Yara

Vil elektrifisere ammoniakkproduksjonen, kan bli et årlig forbruk på 4-5 TWh.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Statkraft, Yara og Aker Horizons har inngått intensjonsavtale om partnerskap for å produsere og utvikle en verdikjede for grønt hydrogen og grønn ammoniakk i Norge med Herøya som første prosjekt. Målet er å både fjerne et av de største CO2-utslippene nasjonalt fra ammoniakkproduksjon på Herøya og produsere utslippsfritt drivstoff til...
Artikkelen er 578 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.