mer
Foto: Statkraft

Kjøper 51 prosent av Bee Charging Solutions AB.

  • Øyvind Lie

Kraftselskapene Öresundkraft, Jämtkraft og Tekniska Verken i Linköping forblir eiere av 49 prosent av selskapet. Statkraft vil slå sammen sitt eksisterende ladeselskap Grön Kontakt AB i Sverige med Bee Charging Solutions AB til å bli en av de største operatørene i Sverige, Mer Sweden AB, skriver Statkraft i en pressemelding.

Bee er et av de store ladeselskapene i Sverige med mer enn 2000 offentlige ladepunkter og en markedsandel på 15-20 prosent. Bee og aktiviteten til Grön Kontakt gjør Mer til en betydelig aktør i det voksende svenske markedet for elbillading. Mer Sweden vil bli integrert i Mers portefølje av ladeselskaper i Norge, Tyskland og Storbritannia.

Statkraft ønsker å fortsette å vokse innen elbillading. «Selskapets partnerskap med Bee er et eksempel på dette, og ytterligere ekspansjon vurderes», skriver Statkraft.

Transaksjonen er betinget av godkjenning fra konkurransemyndighetene, og er forventet fullført i 2. kvartal 2021.