tegneby
Tegneby transformatorstasjonen i Vestby kommune nord for Moss falt ut og skapte et stort strømbrudd 12. november.
Foto: TA. H/Google Maps

Innrømmer å ha forårsaket massivt strømbrudd, men legger vekt på at feilen ble begått på Elvias del av anlegget.

  • Øyvind Lie

Som Energiteknikk skrev for en måned siden, mener Elvia at Statnett bør være ansvarlig konsesjonær for et stort strømbrudd med utspring i Tegneby transformatorstasjon i Vestby kommune nord for Moss 12. november. Til sammen mistet 73.300 kunder i Follo og Østfold strømmen, inkludert produksjonsanleggene i Vamma og FKF (Kykkelsrud). Det...
Artikkelen er 527 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.