Isfjord
Isfjord Radio skal bli prøvesteinen i Store Norskes ambisjoner om å bli en ledende internasjonal aktør på miljø- og klimavennlige energiløsninger i arktiske strøk. Foto: SNSK

Kullselskapet på Svalbard vil bli verdensledende på å levere klimavennlig og effektiv energiforsyning for arktiske områder.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

I midten av februar kommer Store Norske Spitsbergen Kullkompani AS til å velge leverandører av solceller, termisk energilagring, batterier og kontrollsystem for den nye energiforsyningen til Isfjord Radio på Svalbard. Dette blir første fase i et tredelt prosjekt, der andre fase omfatter etablering og installering av et vindkraftanlegg, mens en...
Artikkelen er 931 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.