test stolper
Fra testfeltet på Nordkisa i Ullensaker. Fra venstre en stolpe med oljebasert koppersaltimpregnering med plastmansjett, deretter samme type impregnering uten plastmansjett. Så en vannbasert koppersaltimpregnert stolpe med plastmansjett, før en stolpe med konvensjonell kreosotimpregnering. Foto: Atle Abelsen

Kreosot er på vei til å bli faset ut som impregnering for trestolper. REN vil finne ut hvor gode alternativene egentlig er.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Rundt et jorde på Nordkisa i Ullensaker kommune, ikke langt unna Gardermoen lufthavn, står åtti trestolper og vansmekter for vær og vind. Det samme finner du rundt et jorde i Austevoll, en øykommune ytterst mot havet mellom Bergen og Stord. Disse 160 trestolpene, innsatt med med fire typer beskyttelse mot...
Artikkelen er 1348 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.