sunlit hoved mindre beskåret
En prototyp av solkraftverket til Sunlit Sea testes for tiden ut i vinterlige forhold ved Sætre på Hurumlandet.
Foto: Stein Arne Bakken

Sunlit Sea vil erobre verdensmarkedet med ferdigmonterte solcellekraftverk som kan brettes ut i en remse på vannet og settes sammen nesten uten elektroarbeid.  

  • Øyvind Lie

 Ved Sætre på Hurumlandet i Asker kommune ligger 16 sammenkoblede solcellemoduler fastfrosset i isen. I bitende kulde viser daglig leder Per Lindberg i selskapet Sunlit Sea fram teknologien som han håper skal plukke andeler på det ennå umodne verdensmarkedet for flytende solkraft, da først og fremst på noe sørligere breddegrader....
Artikkelen er 1464 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.