havvind
Foto: Vestas

Skal gi mer stabil produksjon på lavlast og øke lastfaktoren til over 60 prosent.

  • Øyvind Lie

Vestas har lansert en offshore-turbin på 15 MW som har fått navnet V236-15.0 MW. Det sveipede arealet er over over 43.000 kvadratmeter, noe som skal være mest i verden, skriver Vestas i en pressemelding. Én enkelt turbin skal kunne produsere rundt 80 GWh per år. Turbinen skal også være svært...
Artikkelen er 132 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.