roan vindpark
Roan vindpark på Fosen i Trøndelag. Illustrasjonsfoto: Ole Martin Wold

Vindparkregulatorer skaper problemer for vern ved øydrift. Det kan oppstå voldsomme fall i frekvensen, og en NTNU-professor etterlyser større åpenhet om hvordan regulatorene fungerer.

  • Atle Abelsen

Under brukermøtet for kontrollanlegg i regi av Energi Norge og Tekna før jul fortalte fagspesialist Olve Mogstad hos Statnett om en del problematiske og foreløpig uforståelige fenomener som oppstår når lynnedslag, komponentsvikt og andre hendelser slår ut deler av kraftnettene. Ved slike ukontrollerte utfall skal vern og regulatorer sørge for...
Artikkelen er 872 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.